Autor Wątek: Pytanie odnośnie DVD "three of a perfect pair" JAPAN 1984  (Przeczytany 282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kopecman

• Koneser
  • Nowy użytkownik
Pytanie odnośnie DVD "three of a perfect pair" JAPAN 1984
« dnia: 05 Styczeń 2011, 21:34:26 »
Witam.

Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem japońskiego koncertu na DVD "three of a perfect pair" z 1984 (w mojej skromnej ocenie jest to szczytowy występ zespołu live). Wiele lat temu nabyłem ten materiał na nośniku VHS. Święcie przekonany o tym, że zawartość tego wydania jest pełna, zostało mocno zdumiony znajdując na YouTube następujące nagranie:

http://www.youtube.com/watch?v=naKDh0dcS3Y&feature=related

Tego utwory nie było na materiale DVD. Podejrzewam, że to wydanie powstało poprzez przerobienie wydania VHS na DVD, a w wersji kasetowej ze wględu na ograniczony czas trzeba było wywalić jeden utwór, i padło akurat na cudne "Discipline", a szkoda. Ciekaw teraz jestem jak ten materiał w takiej jakości ujrzał światło dzienne i czy przypadkiem nie został zawarty na innym wydaniu DVD. Ktoś coś wie na ten temat?

Pozdrawiam
::: Helllo You waiting Man :::

Offline Maciek_

• Koneser
  • Nowy użytkownik
Odp: Pytanie odnośnie DVD "three of a perfect pair" JAPAN 1984
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Styczeń 2011, 20:42:44 »
z tego co wiem to było umieszczone tylko na stronie, której adres pojawia się na dole ekranu. poza tym nigdzie tego nie ma jak na razie.

Offline Wobbler

• Koneser
  • Użytkownik
Odp: Pytanie odnośnie DVD "three of a perfect pair" JAPAN 1984
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Styczeń 2011, 16:35:35 »
zastanawiam się nad zakupem tego DVD. Moje pytanie: w jakim formacie jest nagrany dźwięk? DTS 5.1, DD 5.1 czy Stereo?